TURGAUS KONTROLIERĖS – PRIŽIŪRĖTOJOS
PAREIGINIAI NUOSTATAI
I. BENDRIEJI REIKALAVIMAI 1. Turgaus kontrolierė – prižiūrėtoja yra tiesiogiai pavaldi direktoriui.Kontrolierės – prižiūrėtojos pareigoms skiria ir atleidžia iš pareigų bendrovės direktorius. Kontrolierės – prižiūrėtojos pareigoms priimamas asmuo turintis aukštesnįjį arba vidurinį išsilavinimą ir medicinos įstaigos leidimą dirbti tą darbą. II. KVALIFIKACINIAI REIKALAVIMAI 2. Kontrolierė – prižiūrėtoja turi žinoti, mokėti ir išmanyti: 2.1.galiojančius prekybos ir mokesčių įstatymus; 2.2.vidaus darbo organizavimo ir prekybos tvarkos Kretingos turguje taisykles, vidaus darbo tvarkos taisykles; 2.3.pirmos medicininės pagalbos suteikimo tvarką, priemones ir būdus; 2.4.saugos ir sveikatos darbe, priešgaisrinės saugos, higienos, veterinarinės priežiūros, aplinkos apsaugos, elektrosaugos reikalavimus; 2.5.saugaus eismo turgaus teritorijoje ir už jo ribų reikalavimų vykdymą. III. KONTROLIERĖS – PRIŽIŪRĖTOJOS PAREIGOS 3. Kontrolierė – prižiūrėtoja privalo: 3.1.tikrinti, kad prekiautojai turėtų visus reikalingus prekybai dokumentus; 3.2.tikrinti, kad prekiautojai turėtų kasos čekius pagal parduodamą produkciją (turgaus dienomis iki 11,00 val); 3.3.pakartotinai perspėjus prekiautoją, kad neturi kasos čekio, surašyti galiojantį aktą ir įteikti direktoriui; 3.4.tikrinti ir prižiūrėti, kad turgaus teritorijoje nebūtų prekiaujama uždraustomis prekėmis, kurios išvardintos prekybos turguose taisyklėse; 3.5.reikalauti, kad prekiautojai, parduodantys žemės ūkio ir kitus maisto produktus, dėvėtų švarius rūbus ir laikytųsi higienos reikalavimų; 3.6.reikalauti, kad mėsos, žuvies ir pieno paviljonuose nebūtų prekiaujama veterinarijos tarnybos nepatikrintais produktais; 3.7.kontroliuoti, kad paviljonuose būtų laikomasi sanitarijos reikalavimų (nerūkytų, negertų, nevalgytų, nešiukšlintų); 3.8.užtikrinti automobilių saugų įvažiavimą ir išvažiavimą, o taip pat jų išdėstymą turgaus teritorijoje; 3.9.kontroliuoti, kad prekiautojai naudotų tik patikrintus svėrimo prietaisus ir svarsčius; 3.10.užtikrinti bendrą tvarką turgaus teritorijoje;
3.11.valyti turgaus adminitracijos patalpas;
3.12.atsakingai dalyvauti rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo tašų sistemos (toliau – RVASVT) įdiegime ir taikyme; 3.13.prižiūrėti ir išvalyti žuvies, mėsos ir mėsos produktų paviljonus pasibaigus prekybai: 3.14.1.išvalyti, išplauti bei dezinfekuoti grindis, sienas, suolus, stalus, mėsos kapojimo kalades (kalades pabarstyti druska); 3.15.pastoviai prižiūrėti, kad būtų muilo ir dezinfekuojančių priemonių rankoms plauti bei vienkartinių rankšluosčių rankoms nusivalyti; 3.16.darbus atlikti tam skirtais įrankiais kiekvienam paviljonui atskirai; 3.17.baigus valymo darbus, visus darbo įrankius dezinfekuoti; 3.18.laikytis saugos ir sveikatos darbe, priešgaisrinės saugos, elektrosaugos, higienos, veterinarinės priežiūros, aplinkos apsaugos, saugaus eismo turgaus teritorijoje ir už jos ribų reikalavimų. 3.19.pavaduoti kontrolierę-laborantę atostogų metu.
3.20. perduoti bendrovės pastatų priežiūrą apsaugos bendrovei „Falc security“ IV. KONTROLIERĖS – PRIŽIŪRĖTOJOS TEISĖS 4. Kontrolierė – prižiūrėtoja turi teisę: 4.1.tiesiogiai kreiptis į bendrovės administraciją su prašymais bei pasiūlymais; 4.2.reikalauti, kad būtų sudarytos saugios darbo ir poilsio sąlygos; 4.3.reikalauti, kad turgaus prekeiviai laikytųsi jos nurodymų. V. KONTROLIERĖS – PRIŽIŪRĖTOJOS ATSAKOMYBĖ 5. Kontrolierė – prižiūrėtoja atsako: 5.1.už tai, kad prekeiviai iki nustatyto laiko įsigytų kasos čekį; 5.2.už prekeivių išpirktų kasos čekių teisingumą; 5.3.už savo teisių viršijimą; 5.4.įstatymų ir norminių aktų nesilaikymą vykdant savo pareigas; 5.5.už darbdavio ir jo įgalioto asmens teisėtų nurodymų vykdymą; 5.6.už šiuose nuostatuose išvardintų pareigų vykdymą; 5.7.už saugos ir sveikatos darbe, priešgaisrinės saugos, elektrosaugos, higienos, aplinkos apsaugos bei eismo saugumo turgaus teritorijoje ir už jos ribų reikalavimų vykdymą; 5.8.už veterinarinę priežiūrą ūkiniame, pieno bei žemės ūkio produkcijos sektoriuose; 5.9.už administracinių patalpų švarą ir tvarką; 5.10.už RVASVT savikontrolės sistemos šviežios mėsos, žuvies ir mėsos produktų paviljonuose laikymasi. 5.11.už valytojo-darbininko pareigų atlikimą atostogų metu. 5.12 už bendrovės pastatų perdavimą apsaugos bendrovės „Falc security“ priežiūrai. |